Wykwintna zupa – „Grzybowe szaleństwo”

Wykwintna zupa – „Grzybowe szaleństwo”

Dziś gotowałem zupkę grzybową ale taką specjalną :) ewoluowała z biegiem czasu była spontanicznie gotowana miała być początkowo tylko z maślaków pasteryzowanych i grzybów suszonych ale stało się inaczej… Zrobiła się z tego wykwintna zupa : „Grzybowe szaleństwo

Ale po kolei w kolejnych fragmentach filmu które niestety nie udaje mi się połączyć w jedną całość przedstawię cały proces powstawania tej zupy…

`Składniki 

Oczywiście zapomniałem pokazać wszystkich składników…

I tu znowu kolejna modyfikacja… dodaję kurki pasteryzowane

Jedyne co nie uległo modyfikacji to duszenie cebulki i jej zeszklenie…

Po krojeniu grzybków suszonych pora na duszenie w cebulce…



Tak pięknie wyglądały te grzybki przed duszeniem…

Kolejny składnik zupki o którym zapomniałem :)

 

Do uduszonych grzybków dolewam wodę i dodaję jarzyny…



Nie zapominam o przyprawach które dodadzą smaczku…

Do gotującej się zupki dodaje przyprawy…

Kolejna zmiana planu… dodaję jeszcze słoiczek pasteryzowanych smardzówek czeskich z Węgier

Gotuje się a jak pachnie…

Pora na dodanie kostek rosołowych

Dodaję dość dużo pieprzu…

Pora na dodanie pokrojonych w kostkę ziemniaków


Dodajemy pod koniec pietruszkę…

Pora na dodanie śmietany i smacznego…

Dziękuje za uwagę :)

Wyświetleń: 674

Sklep z akcesoriami

2 komentarze do “Wykwintna zupa – „Grzybowe szaleństwo””

  1. DamianM pisze:

    Co tam newsy w sprawie planety Wenus! Otóż to właśnie nagrzyby.pl wkroczyło właśnie w nowy wymiar! Krok po kroku, przyprawa za przyprawą, składnik za składnikiem, by odkryć przed ludzkością nowe nieznane lądy, a wszystko to udokumentowane na ścieżce filmowej!
    To tak z przymrużeniem oka, a teraz całkiem poważnie:
    Świetny pomysł panie Wiesławie! W okresie, gdy wszyscy czekamy na pierwsze szyszkówki świerkowe czy inne smardze wlał pan wiadro kolorowej farby w ten bezbarwny okres. Super, że film jest na YT i pokazuje pan kroku po kroku jak to zrobić. Mam nadzieję, że to będzie początek, który zapoczątkuje całą serię ciekawych przepisów w odróżnieniu od grzybów w occie (które to zaraz idę wciągać by zrobić miejsce na półkach).

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *