Smakołyk z żółciaka

Smakołyk z żółciaka
Udostępnij:
  •  
  •  
  •  

Dzisiejsza zdobycz :eat:
Kiedyś pisałem, że odpuszczam sobie zbieranie żółciaków, lecz ten mnie jakoś namówił. Chciałem mu zrobić tylko zdjęcie, lecz gdy go dotknąłem okazało się, że jest bardzo miękki, pomyślałem że tak młodego to jeszcze nie jadłem i trafił pod nóż.

Obrazek

W kuchni gdy kroiłem go w paseczki nóż wchodził jak w masło, później 8 min smażenia w głębokim tłuszczu, odlanie tłuszczu i wbicie jajek. Grzyb do końca zachował swoją miękkość, giął się jak makaron. Nie będę zachwalał jego walorów smakowych, gdyż się ich nie doszukałem, lecz już wiem czym się różni młody żółciak od tygodniowego skwarka.

Obrazek

Avatar użytkownika
Wojtas

Wyświetleń: 787


Udostępnij:
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz


Suszarki do grzybów