Rydze po Orawsku

Rydze po Orawsku
Udostępnij:
  •  
  •  
  •  

Składniki:

Patelnia kapeluszy rydzy
Masło osełka
Pieprz
Sól morska
Chleb razowy

Wykonanie:

Przepis prosty i nieskomplikowany.

Zebrać patelnie rydzy jodłowych.
Wypłukać i odcedzić na sicie.
Rozgrzać masło (najlepiej osełkę) nie żałować masła… potem można masełkiem z patelni nasączyć pajdę chleba 🙂  i zjeść ze smakiem.
Położyć początkowo kapelusze blaszkami do góry, popieprzyć i posolić (polecam sól morską)
Smażyć do 15 minut.
Rydze najlepiej jeść z chlebem własnej roboty razowym na zakwasie.
Smacznego


Wyświetleń: 2744


Udostępnij:
  •  
  •  
  •  

2 komentarzy

Dodaj komentarz


Suszarki do grzybów