Rydze po Orawsku

Rydze po Orawsku

Składniki:

Patelnia kapeluszy rydzy
Masło osełka
Pieprz
Sól morska
Chleb razowy

Wykonanie:

Przepis prosty i nieskomplikowany.

Zebrać patelnie rydzy jodłowych.
Wypłukać i odcedzić na sicie.
Rozgrzać masło (najlepiej osełkę) nie żałować masła… potem można masełkiem z patelni nasączyć pajdę chleba 🙂  i zjeść ze smakiem.
Położyć początkowo kapelusze blaszkami do góry, popieprzyć i posolić (polecam sól morską)
Smażyć do 15 minut.
Rydze najlepiej jeść z chlebem własnej roboty razowym na zakwasie.
Smacznego


Wyświetleń: 2754

Sklep z akcesoriami

2 komentarze do “Rydze po Orawsku”

  1. Ewa pisze:

    Własnie za chwilkę będą się smażyły. Polecam również zdrowe korzenie, są bardzo smaczne jak się mocno wysmażą. Pychota.

  2. DamianM pisze:

    Miejcie litość i przestańcie!

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *