Placuszki kurczakowe z natką pietruszki

Placuszki kurczakowe z natką pietruszki
Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Ja dziś miałam na obiad filet z kurczaka w ciekawej postaci. O fotografowaniu mi się przypomniało, jak już miałam gotową masę kurczakową do smażenia. Więc resztę dopowiem. :lol:
Składniki:
– podwójny filet z kurczaka
– pęczek natki z pietruszki
– 2 ząbki czosnku
– średnia cebula
-1 jajko
– sól, pieprz, olej

Natkę drobno kroimy lub rozdrabniamy blenderem.
Mięso kroimy w większą kostkę. Potem je rozdrabniamy blenderem. Czosnek rozdrabiamy, cebulę drobniutko kroimy lub można to też zrobić blenderem.
Przekładamy tę masę do miski, dodajemy, jajko, sól pieprz i wyrabiamy łyżką, mieszając wszystko razem. I tu już wpadłam na to, że mogłam zrobić fotki. :mrgreen:
Zatem gotowa masa , dalej już na patelni – smażona i lekko rozpłaszczona na placek i gotowe placuszki. :)

Obrazek Obrazek Obrazek

A niżej już gotowa potrawa. Zrobiłam z fasolką i dodatkowo jeszcze z mizerią bo miałam zbędne ogórki. Placuszki okazały się bardzo smaczne.
Można je podać polane sosem grzybowym ewentualnie pieczarkowym. Mi się nie chciało go robić ale następnym razem spróbuję. :tak:

Obrazek Obrazek Obrazek

UWAGA !!!!
Sama wpadłam na pomysł, żeby uniknąć tego blenderowania wszystkiego po kolei. :?
Następnym razem kupię mielone drobiowe ( z kurczaka lub indyka) dodam natkę z pietruszki i przyprawy i usmażę. Będzie dużo szybciej i sprawniej a efekt pewnie taki sam. :ok:

Wyświetleń: 794


Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Dodaj komentarz


Suszarki do grzybów