Grzyby marynowane z p.pomidorowym na zimę (sałatka grzybowa)

Grzyby marynowane z p.pomidorowym na zimę (sałatka grzybowa)
Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Przedstawiam Wam fajny przepis na Grzyby marynowane z p.pomidorowym na zimę (sałatka grzybowa) robię go od paru lat i zawsze w połowie zimy już jej nie ma. Sorki za jakość zdjęć.SKŁADNIKI:
2 kg mieszanych grzybów
3-4 listki laurowe
15 ziarenek ziela angielskiego
2 słoiki przecieru pomidorowego
2 łyżki soli
1/2 szkl octu
1 szkl cukru
1 szkl oleju
1 kg cebuli
pieprz mielony do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Grzyby oczyścić. Grzyby obgotować (ja zawsze gotuje z 30 min), odcedzić. Do garnka wlać olej, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz oraz przecier pomidorowy i grzybki. Dokładnie wymieszać i dusić około 10 minut. Do grzybków dodać sól, cukier i ocet, jeszcze chwilę dusić. Gotowe grzybki nakładać do słoiczków. Nie trzeba pasteryzować, lecz ja zawsze to robię z 10 min. :)Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekSmacznego :eat: :eat: :eat: :eat: :eat: :eat:
Mefiu

Wyświetleń: 1342


Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Dodaj komentarz


Suszarki do grzybów