Karkówka „w zupach”

Karkówka „w zupach”

Karkówka „w zupach”   

Żebyście nie myśleli, że ja tylko żyję białą kiełbasą to podaję informacyjnie, że jem też inne potrawy i to całkiem konkretne.
I lubię degustować i wymyślać coś nowego albo modyfikować znalezione gdzieś przepisy.
Ten przepis jest z jakiegoś czasopisma ale uznałam, że potrawa tak przygotowana jest łatwa do zrobienia i na pewno smaczna więc się pokusiłam i przygotowałam taką karkówkę.

Potrzebne produkty:
– karkówka
– francuska zupa cebulowa

– zupa borowikowa

– śmietana 400 ml

– suszone grzyby ( mogą być ale nie muszą), to mój dodatek do potrawy

– przyprawy: pieprz, majeranek, co kto lubi

Karkówkę kroimy w plastry( 1,5 – 2 cm) lekko rozbijamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Tak wygląda po podsmażeniu, już w półmisku.
Ja oczywiście dodałam do niej namoczone przez noc i ugotowane na 2 dzień suszone grzybki.

Obrazek Obrazek Obrazek

W dalszej kolejności mieszamy 2 zupy, cebulową i borowikową ze śmietana i wodą ( wody na wyczucie, można też bez)
Polewamy karkówkę. Pieczemy około godziny w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Tak wyglądają na fotkach kolejne czynności:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Karkówka się podpiekła, (co widać na ostatniej miniaturce wyżej) a wręcz udusiła z tych zup wyszedł pyszny sos. Zrobiłam do tego ziemniaki i surówkę z kiszonej kapusty i jedliśmy to przez weekend. :eat: :eat: :eat:
Kilogram mam do przodu. :(
Smacznego. :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Wyświetleń: 5549

Sklep z akcesoriami

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *