Praktycznie każdy smakosz grzybów pewnie kiedyś jadł jajecznicę z kurkami.
Ja też niejednokrotnie jadałem ale grzyby dusiłem zbyt długo.
Po ostatniej wizycie na Węgrzech przekonałem się że kurki najlepsze są po krótkim duszeniu.
Dziś dusiłem je 10 minut i były miękkie i bardzo smaczne.
Podstawowe produkty… kurki , jaja, cebula Data: 2013-06-21 Nowy
|
Po kurki oczywiście idziemy sami do lasu… Data: 2013-06-21 Nowy
|
Kurki aby nie traciły smaku kroimy nożem ceramicznym Data: 2013-06-21 Nowy
|
Jajecznica miała być z 4 jaj i była… ale żółtek było 8.. Data: 2013-06-21
|
Wszystkie jaja miały po dwa żółtka… Data: 2013-06-21
|
Podszkona cebula i na nią dodajemy pokrojone kurki, dusimy 10 minut Data: 2013-06-21
|
Wlewamy jaja Data: 2013-06-21
|
Rozmieszamy , dosolimy, popieprzymy do smaku i... Data: 2013-06-21
|
Na talerzyk. Do tego ciemnie pieczywo własnego wypieku i kielich zimnego piwa 🙂 Smacznego ! 🙂 Data: 2013-06-21
|
Ładne, klimatyczne foty – zgłodniałem 🙂