Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania
Udostępnij:
  •  
  •  
  •  

Składniki:
– 1 mała kapusta
– 1 szklanka ryżu
– 1 szklanka kaszy jęczmiennej
– 1 szklanka kaszy manny
– 4 jajka
– 700 g mielonego mięsa
– bułka tarta, olej, kostka rosołowa, sól, pieprz, vegeta

Wykonanie:

Kapustę poszatkować i posolić. Dodać jajka, mielone, ryż i obie kasze.
Uwaga! Ja zanim wrzuciłam ten ryż i kasze do mięsa to je kilka minut podgotowałam, żeby mieć pewność, że będą miękkie.
Ryż i kaszę jęczmienną wzięłam w torebkach, ( ryż miałam z warzywami) a kaszę mannę surową bo kupiłam jakąś bardzo drobniutką. :)
Doprawić przyprawami i dobrze wymieszać. :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z masy uformować gołąbki. Żeby się nie kleiły do rąk, można posypać je mąką czy moczyć ręce w zimnej wodzie. Gołąbki obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć je na patelni.

Obrazek

W 500 ml wody rozpuścić kostkę rosołową. Usmażone gołąbki ułożyć obok siebie w brytfannie i zalać bulionem z kostki. :)
Można je jeść z sosem pieczarkowym czy grzybowym ja zrobiłam sobie z pomidorowym i od razu je w nim prużyłam. :)
Ale można sos zrobić oddzielnie. :)

Obrazek Obrazek Obrazek

A niżej już obiadek na talerzu. :eat: Smacznego !!! :eat:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

 

Wyświetleń: 1275


Udostępnij:
  •  
  •  
  •  

Dodaj komentarz


Suszarki do grzybów