Duszony łosoś z zielonkami i żółtym serem

Duszony łosoś z zielonkami i żółtym serem
Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Składniki

30 dkg surowego łososia
10 dkg zielonek (mogą być mrożone)
4 plastry żółtego sera
sól
pieprz cytrynowy
tymianek

Łososia oprószamy solą i dusimy przez około 5 minut na parze. Po ostygnięciu ściągamy delikatnie skórę nożem. Zielonki obgotowujemy w osolonej wodzie, po wystygnięciu kroimy w półcentymetrowe paski. Patelnię smarujemy delikatnie masłem, kładziemy łososia, na nim zielonki. Całość oprószamy delikatnie solą i pieprzem cytrynowym, a następnie przykrywamy plastrami żółtego sera i posypujemy szczyptą tymianku. Patelnię przykrywamy i dusimy na małym ogniu do momentu, aż ser się rozpuści. Podajemy z krakersami lub grzankami. Smacznego!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gali

Wyświetleń: 425


Udostępnij:
  •  
  •   
  •  

Dodaj komentarz