Co dziś na obiad

Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2717 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Wojtas » poniedziałek, 18 września 2017, 15:55

Małe, białe kuleczki, to nie jest fasolka, to malutkie czernidłaki :eat:


Awatar użytkownika

PawelJeleniaGora
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 953
Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
Pochwalił: 946 razy
Pochwalony: 517 razy

Co dziś na obiad

Post autor: PawelJeleniaGora » poniedziałek, 18 września 2017, 18:11

Wojtas pisze:QR_BBPOST Małe, białe kuleczki, to nie jest fasolka, to malutkie czernidłaki :eat:
...
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 września 2017, 18:17 przez PawelJeleniaGora, łącznie zmieniany 1 raz.


Awatar użytkownika

PawelJeleniaGora
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 953
Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
Pochwalił: 946 razy
Pochwalony: 517 razy

Co dziś na obiad

Post autor: PawelJeleniaGora » poniedziałek, 18 września 2017, 18:14

Wojtas pisze:QR_BBPOST Małe, białe kuleczki, to nie jest fasolka, to malutkie czernidłaki :eat:
Wynalazki jak to ucho świni!.


Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » piątek, 22 września 2017, 17:29

Obiadek z 20-tego :)



Awatar użytkownika

Henryk
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1908
Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
Imię: Henryk
Ulubione grzyby: borowik
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 1569 razy
Pochwalony: 1748 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Henryk » piątek, 22 września 2017, 19:36

Paweł, :witam: :D
Obiadek z 20-tego :?: :zhm: trochę przeterminowany ;) :hihi: :hihi:


Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » piątek, 22 września 2017, 20:08

Henryk pisze:QR_BBPOST trochę przeterminowany ;) :hihi: :hihi:
:nie: bądź takim malkontentem :D , zatem dzisiejsza zupka z gąskami :mniam: .


Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » sobota, 23 września 2017, 14:34


z siedzuniem , piaskowcem kasztanowatym , sitarzami ...


Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » poniedziałek, 25 września 2017, 16:35

Kolejna micha :D zupki gąskowej :mniam:



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » czwartek, 28 września 2017, 22:01


zupka z innymi grzybkami


Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » piątek, 29 września 2017, 16:45

Danie o stałej konsystencji :)

paluszki rybne + grzybki + por na parze + pyruszki


Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » niedziela, 1 października 2017, 18:20


z suszonymi grzybkami


Awatar użytkownika

PawelJeleniaGora
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 953
Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
Pochwalił: 946 razy
Pochwalony: 517 razy

Co dziś na obiad

Post autor: PawelJeleniaGora » poniedziałek, 2 października 2017, 17:45

@Paweł

Pięknie to wszystko wygląda i pewnie smakuje :ok: :ok: :ok: .


Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » poniedziałek, 2 października 2017, 18:48

PawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST i pewnie smakuje :ok: :ok: :ok:
No ba :) , o tempie wciągania nie wspomnę ;) .

kapuśniaczek z mocno kwaśnej kapusty + wkładka z suszonych rurkowych :mniam: :mniam:


Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 27228
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8480 razy
Pochwalony: 20571 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Paweł » wtorek, 3 października 2017, 18:43

Kolejna porcja grzybków wciągnięta :D , razem z kotlecikami sojowymi
/ takie z nich schabowe :lol: /



Awatar użytkownika

Sensibility
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 18797
Rejestracja: wtorek, 12 lutego 2008, 19:30
Imię: Grażyna
Ulubione grzyby: borowik kania koźlarz
Lokalizacja: Wielkopolska
Pochwalił: 1374 razy
Pochwalony: 5879 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Post autor: Sensibility » czwartek, 5 października 2017, 16:53

U mnie dziś znowu faszerowane kanie. :)
Miałam przerwę bo przyleciała córka i nie było czasu ( chociaż raz nawet pojechaliśmy na grzyby) a po jej odlocie mam znowu codzienne dostawy kań. Znowu muszę zrobić przerwę, w sumie pomogła ale nie można codziennie jeść kań.
Dziś faszerowałam nawet te rozłożone kapelusze, bo coraz bardziej upraszczam sobie sposoby faszerowania.
Wcześniej je sparzyłam, żeby zmiękły, odcisnęłam wodę i wtedy można je bez problemu zawijać.
Nałożyłam farsz ( z mięsa mielonego i kaszy perłowej) zwinęłam potem w panierkę i bułkę tartą i na patelnię.
Wyglądały, jak kotlety mielone ale równie smaczne, jak robione innymi sposobami. :)
A tu całość :lol:


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat