Witam.
Marynuję grzyby pierwszy raz i niepokoją mnie białe strzępki/nitki latające po słoiku (oczywiście nie same z siebie). Marynowałem według tego przepisu http://polki.pl/przepisy/porady-kulinar ... tykul.html z tym, że gotowałem 8 minut zamiast 5, z dodatkiem octu. W słoiku znajdują się kurki, prawdziwki i podgrzybki. Ktoś wie co to może być?
Marynowanie grzybów
-
Autor tematu - Zarodnik
- Posty: 1
- Rejestracja: wtorek, 12 września 2017, 17:36
- Imię: Bartosz
- Ulubione grzyby: Kurka, prawdziwek, podgrzybek
-
- Moderator
- Posty: 2311
- Rejestracja: niedziela, 6 kwietnia 2008, 17:36
- Imię: Mirosław
- Ulubione grzyby: opieńka prawdziwek podgrzybek
- Lokalizacja: wodzisław śląski
- Pochwalił: 76 razy
- Pochwalony: 598 razy
Marynowanie grzybów
Prawdopodobnie te strzępki/nitki to fragmenty grzybów lub efekt źle oczyszczonych grzybów,proponuję jeden z tych słoików otworzyć i zrobić degustację.Zakładam że grzybki nie były robaczywe?
Ciekawość to pierwszy stopień do znalezienia grzyba.