Teza i wniosek co do mnie mylny maud.maud pisze:Widać Ząbek tak jak ja nie lubi Żubra... I sami jesteśmy sobie winni, że tego atlasu nie mamy

Teza i wniosek co do mnie mylny maud.maud pisze:Widać Ząbek tak jak ja nie lubi Żubra... I sami jesteśmy sobie winni, że tego atlasu nie mamy
oskar777 pisze:pieczarki (np. szlachetna) opisywane są jako szkodliwe i niezalecane do spożycia.
co do tego to jest też pewnego rodzaju zamieszanie stwierdzono szkodliwe działanie u niektórych osób które jadło bardzo dużo zielonek - dlatego powściągliwość jest wskazana - ale nie dajmy się zwariować nikt zielonek nie traktuje jako podstawowe wyżywienie - no chyba że żyje pod lasem i nic innego nie jada.oskar777 pisze:Na odwrót ma się sytuacja z gąską zielonką, która w małym atlasie jest smaczna, natomiast w wielkim trująca.
Jak bywam na Węgrzech i częstuje ich marynowanymi ceglakami boją się ich jak diabeł święconej wody.Nimatsu1 pisze:Kiedyś w jednym z atlasów było zaznaczone, że ceglastopory jest niejadalny...
tych grzybów uważają je za niejadalne a np uważają że pieniążki wrzecionowate są pyszne http://www.nagrzyby.pl/index.php?artname=gatunek&id=493" onclick="window.open(this.href);return false; (u nas chyba nikt tego nie zbiera) co kraj to obyczaj...Nimatsu1 pisze: a to czemu się go tak boją
Link do galerii: |