Strona 1 z 2

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: piątek, 15 lutego 2019, 20:18
autor: Zenit
Myślę że od dziś można już spokojnie zaczynać uruchamianie wszystkiego co daje portal NaGrzyby.pl możną wstawiać zdjęcia do galerii foto i robić wpisy na forum. Jeśli coś będzie nie działać dajcie mi znać do poniedziałku muszę dać znać czy jest już wszystko ok.
Sam też dziś protestuję co się da.
Zaczynamy :) od nowa

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: piątek, 15 lutego 2019, 22:09
autor: Henryk
Zenit, :witam: :D
To testujemy ;) dodawanie fotek działa :ok: Galeria też działa :ok: dla maniaków kolei rozkład jazdy pociągów w Birmie :rotfl: :rotfl: Zakładka " Wgrywanie zdjęć " w mojej galerii wyświetla mi taki komunikat :zhm:

W twoim pliku php.ini, parametr upload_max_filesize (1000MB) jest większy niż post_max_size (64MB), powinieneś zmienić te ustawienia

To chyba nie moja bajka by to ustawiać , poza tym wszystko działa :ok:

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: piątek, 15 lutego 2019, 22:30
autor: Zenit
QR_BBPOST W twoim pliku php.ini, parametr upload_max_filesize (1000MB) jest większy niż post_max_size (64MB), powinieneś zmienić te ustawienia

To chyba nie moja bajka by to ustawiać , poza tym wszystko działa
dokładnie coś takiego też widzę ale nie znam się na tym i tego nie zmienię. Może Nadir jak da radę to może to zrobi. Swoją drogą jak to w niczym nie przeszkadza to niech sobie to będzie.
A przy okazji pytanie czy wstawianie zdjęć i ogólnie strona chodzi tak samo "szybko" jak poprzednio?
Druga sprawa teraz nie ma żadnego ograniczenia co do wielkości danych na serwerze dlatego jak ktoś lubi długo czekać z grywaniu zdjęć niech daje je bez obróbki :) Przy okazji przetestuje czy duże zdjęcia wchodzą - galeria i tak je zmniejsza do rozmiaru 1025 pix

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: piątek, 15 lutego 2019, 22:36
autor: Henryk
QR_BBPOST A przy okazji pytanie czy wstawianie zdjęć i ogólnie strona chodzi tak samo "szybko" jak poprzednio?
Druga sprawa teraz nie ma żadnego ograniczenia co do wielkości danych na serwerze dlatego jak ktoś lubi długo czekać z grywaniu zdjęć niech daje je bez obróbki
Wstawiłem tylko kilka fotek , to i poszło wszystko piorunem :ok: jutro idę w las to przetestuję wstawianie fotek bez obróbki , zobaczymy jak śmiga przesyłanie .

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: piątek, 15 lutego 2019, 22:45
autor: Zenit
Test wstawionego zdjęcia
Poszło :)

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: piątek, 15 lutego 2019, 22:45
autor: Zenit
QR_BBPOST jutro idę w las to przetestuję wstawianie fotek bez obróbki , zobaczymy jak śmiga przesyłanie .
super - dzięki :)

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: sobota, 16 lutego 2019, 08:30
autor: Sysunia
U mnie wszystko OK. Też mam ten napis galerii, ale jak widać, niczemu nie przeszkadza. Dzięki. :ok:

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: sobota, 16 lutego 2019, 14:29
autor: Henryk
Zenit, :witam: :D

Paczka zdjęć 23 MB bez pomniejszania ładuje się do galerii w niespełna trzy minuty (fotki z dzisiejszej wyprawy tj. 16-02-2019 )
Prędkość ładowania i tak będzie zależeć od szybkości internetu jaki się posiada ;)
Warto fotki tradycyjnie wcześniej przeskalować , ładowanie trwa krócej co jest zrozumiałe bo i paczka mniejsza .

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: sobota, 16 lutego 2019, 18:45
autor: Zenit
QR_BBPOST Warto fotki tradycyjnie wcześniej przeskalować , ładowanie trwa krócej co jest zrozumiałe bo i paczka mniejsza .
też tak myślę :) wstawiam dziś dla testu prawie 100 zdjęć z dzisiejszej wyprawy i zrobię dziś pierwszego mojego niusa 2019 roku.

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: niedziela, 17 lutego 2019, 06:29
autor: skwiotm
Witam po zmianie serwera mam problem z mobilną wersją galerii. Po wejściu w dowolny album nie widzę zdjęć. Dopiero po przejściu na wersję standardową są widoczne. Od razu jak pisze to muszę jeszcze wspomnieć o rzeczach które źle działały jeszcze przed zmianą. Otóż wgrywanie zdjęć w wersji mobilnej jest niemożliwe. Bo przycisk "wgrywanie zdjęć" nie przekierowuje na stronę tylko rozwija i zwija menu. Nawet jak w wersji standardowej wcisnie się "wgrywanie zdjęć" to strona mobilną na którą przekierowuje jest pusta.
No i dodawanie zdjęć do posta w wersji mobilnej nie działa. Dopiero jak zaznaczę w przeglądarce wersja na komputer to działa normalnie (po usunięciu z adresu strony dopiska "&mobile=false"). W przypadku strony mobilnej nie wyświetlają się, ani albumy, ani zdjęcia. Dodam tylko, że korzystam z Android 8.1.0 na samsungu. A przeglądarka to chrome.

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: poniedziałek, 18 lutego 2019, 16:07
autor: gonzo
Widzę, że Atlas nie działa. Nie ma z nim żadnej łączności, ani przez wyszukiwarkę ( chociaż wyszukuje rekordy ) ani przez linki z forum. Wyświetla się tylko nagłówek portalu i dane kontaktowe wodza :) bez pozostałej zawartości.

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: poniedziałek, 18 lutego 2019, 22:48
autor: Zenit
QR_BBPOST Widzę, że Atlas nie działa.
to było chwilowe coś robili

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: wtorek, 19 lutego 2019, 23:36
autor: Nadir
QR_BBPOST Może Nadir jak da radę to może to zrobi.
Jest taka szansa :tak: , o ile będę miał dostęp :hihi:

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: środa, 20 lutego 2019, 00:50
autor: Zenit
QR_BBPOST Jest taka szansa , o ile będę miał dostęp
zaraz ci wyślę bo zmienili hasło do panelu

Rozpoczynamy pracę na nowym serwerze

: środa, 3 kwietnia 2019, 19:46
autor: VasT
QR_BBPOST Druga sprawa teraz nie ma żadnego ograniczenia co do wielkości danych na serwerze dlatego jak ktoś lubi długo czekać z grywaniu zdjęć niech daje je bez obróbki :) Przy okazji przetestuje czy duże zdjęcia wchodzą - galeria i tak je zmniejsza do rozmiaru 1025 pix
Czyli rozumiem, że nie ma już potrzeby zmniejszania zdjęć do wielkości 300kb ? ;)