barnab pisze: ostatnio spotkałem grzyby mrożone
w kawałkach
to prawda w supermarketach coraz częściej bywają mrożone grzyby. Ja nie pisałem tego niusa
wspomniałbym o takich grzybach.
tak to już jest że różni dostawcy nie "zauważają" dodatkowych lokatorów. Prawda jest taka że w/g pewnych norm dopuszczalny jest jakiś mały procent zaczerwienia (zarobaczywienia). Są takie kraje w europie że ten procent bardzo im nie przeszkadza (np Włochy) interpretacja tego jest taka że jak z robakami to znaczy z ekologicznego lasu
Na skupach grzybów grzyby skupuje się w/g 3 klas tą trzecią to trzeba mieć pod nadzorem bo grzyby mogą uciekać...
Skupuje się np borowiki po 1 zł kilogram takie wielkie z zieloną już gąbką jednym wielkim domem mieszkańców lasu... Po wysuszeniu są idealne do zup błyskawicznych grzybowych
Nie ulegaj reklamom jakie widzisz np ostatnio w TV że do tych zup idą super grzyby...
1 klasa