Zorganizowany wyjazd na grzyby - 1 dniowy?
-
Autor tematu - Zarodnik
- Imię: kasia
- Ulubione grzyby: przawdziwki, borowik ceglastopory, sitaki, koźlarze, podgrzybki, opieńki
Witam,
Czy ktoś może polecić osobę/firmę/biuro które organizuje 1 - 2 dniowe wyjazdy na grzybobranie. Jestem z centralnej polski i chciałabym się wybrać na grzybki. Kiedyś były takie "wycieczki" autokarowe ale teraz nic nie mogę znaleźć.
Czy ktoś może polecić osobę/firmę/biuro które organizuje 1 - 2 dniowe wyjazdy na grzybobranie. Jestem z centralnej polski i chciałabym się wybrać na grzybki. Kiedyś były takie "wycieczki" autokarowe ale teraz nic nie mogę znaleźć.
-
- Grzybuś malutki
- Imię: Renata
- Ulubione grzyby: prawdziwki,gąski i wszystkie zjadliwe
- Pochwalił: 164 razy
- Pochwalony: 7 razy
Hmmmmmm-ja jadę teraz do Zawiat(22.09),ale to wyjazd 6 dniowy.Z tego co wiem to są jeszcze miejsca.
-
- Grzyb chroniony!
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
Teraz też są w większych miastachczarnamamba pisze:czarnamamba, , QR_BBPOST... Kiedyś były takie "wycieczki" autokarowe...

-
- Grzyb prosty
- Imię: Ela
- Ulubione grzyby: opieńki, prawdziwki, gołąbki, podgrzybki
- Pochwalił: 194 razy
- Pochwalony: 179 razy
- Kontakt:
Rób tak, jak ja zamierzam, bo mam dość suchych i pustych lasów wokół. Internet - google - w wyszukiwarce wpisujesz np "agroturystyka, grzyby" Tu np. masz pierwszy lepszy namiar koło Olecka. Trzeba sprawdzać opinie gości. https://www.google.pl/maps/place/Gor%C5 ... d22.219601czarnamamba pisze:QR_BBPOST Witam,
chciałabym się wybrać na grzybki. Kiedyś były takie "wycieczki" autokarowe ale teraz nic nie mogę znaleźć.
Blog o życiu na wsi https://antymiasto.blogspot.com/ a jest i instagram https://www.instagram.com/antymiasto/.
Czyli coś dla czytających i coś dla oglądających
Czyli coś dla czytających i coś dla oglądających

-
- Zarodnik
- Imię: Adam
- Ulubione grzyby: pieczarki, czemu boczniak rosnie na drzewie
- Pochwalony: 1 raz
Ja kiedyś byłem z współmałżonką na 2 dyniowym wyjeździe pod Opole (z tam tąd jesteśmy) i było naprawdę bardzo sympatycznie (na kolację jedliśmy grzybową z prawdziwków zebranych wcześniej). Piękne jest to jak matka natura daje nam wszystko czego potrzebujemy do przeżycia, szkoda że za bardzo nadwyręnżamy jej chojność i tak rzadko doceniamy proste małe rzeczy... Spaliśmy w lesie i tutaj przestroga! W nocy czasem bywa naprawdę zimno + dostaliśmy mandat od leśniczego bo nie można spać w lesie. Mimo to wyjazd był naprawdę bardzo udany! 9 miesięcy później urodził się nasz pierwszy syn (mamy jeszcze córkę). Schęcią byśmy jeszcze taki wyjazd powtórzyli, nawet większą ekipą, ale to wtedy pewnie by trzeba było już nie spać w lesie bo głupio by było znowu płacić mandat - potrzebujemy pieniędzy na planowany remont balkonu a dodatkowo trzeba dawać dzieciom dobry przykład!
-
- Grzybuś malutki
- Imię: Renata
- Ulubione grzyby: prawdziwki,gąski i wszystkie zjadliwe
- Pochwalił: 164 razy
- Pochwalony: 7 razy
A synek to pewnie leśnikiem będzie i sam będzie wlepiał mandaty....
-
- Zarodnik
- Imię: Mario Larsen
Świetnie. Powinnaś być z niego dumna, bo jest bardzo odważny.Renia777 pisze: ↑sobota, 19 października 2019, 12:58A synek to pewnie leśnikiem będzie i sam będzie wlepiał mandaty....geometry dash
Przejrzyj grupy na portalach społecznościowych, takich jak Facebook, które są związane z turystyką, podróżami, czy miłośnikami grzybów. Często członkowie takich grup dzielą się informacjami o organizowanych wyjazdach.czarnamamba pisze: ↑poniedziałek, 16 września 2019, 09:43Witam,
Czy ktoś może polecić osobę/firmę/biuro które organizuje 1 - 2 dniowe wyjazdy na grzybobranie. Jestem z centralnej polski i chciałabym się wybrać na grzybki. Kiedyś były takie "wycieczki" autokarowe ale teraz nic nie mogę znaleźć. melon playground
-
- Zarodnik
że wyjazd na grzybobranie to nie tylko okazja do zebrania grzybów, ale także do spędzenia czasu na łonie natury i poznania nowych ludzi.