Co dziś na obiad
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 956
- Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
- Pochwalił: 948 razy
- Pochwalony: 520 razy
Co dziś na obiad
Jak robisz warzywa na parze to jak solisz i ile?. Bo widzisz gotując kalafiora, brokuła czy fasolkę to zawsze wiem ile soli a zastanawia mnie jak z solą gdy robi ktoś na parze.
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Solę , ale wg babcinych receptur - szczyptę soli . Jak jest więcej warzyw , to co najmniej płaska łyżeczka deserowa. Zawsze można dosolić na talerzu - rzecz gustu smakowego.PawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST Jak robisz warzywa na parze to jak solisz i ile?
Jak masz opanowaną ilość , to tyle samo i będzie odpowiednio dla Twoich kubków smakowych.PawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST zawsze wiem ile soli a zastanawia mnie jak z solą gdy robi ktoś na parze
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 956
- Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
- Pochwalił: 948 razy
- Pochwalony: 520 razy
Co dziś na obiad
No spoko ale gdzie dajesz sól, do wody?
U mnie jest tak na dwa litry wody
brokuł - 2,5 łyżeczki soli +0,5 cukru
kalafior - 3,5
fasola żólta - 3,5 bez cukru
U mnie jest tak na dwa litry wody
brokuł - 2,5 łyżeczki soli +0,5 cukru
kalafior - 3,5
fasola żólta - 3,5 bez cukru
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
bezpośrednio na warzywaPawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST No spoko ale gdzie dajesz sól ...
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 481
- Rejestracja: czwartek, 25 lipca 2013, 19:27
- Imię: Wojtek
- Ulubione grzyby: Prawdziwki, zielonki
- Lokalizacja: Szczecin
- Pochwalił: 246 razy
- Pochwalony: 255 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Dzisiaj na obiad skrzydełka pieczone marynowane w sosie BBQ z suszoną śliwką i zawinięte w plaster boczku. Na deser ciasto bez dodatku cukru z jabłkami, suszonymi śliwkami bananem i orzechami.
Niech Bóg zmiłuje się nad moimi wrogami, bo ja z pewnością tego nie zrobię
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1921
- Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
- Imię: Henryk
- Ulubione grzyby: borowik
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 1585 razy
- Pochwalony: 1778 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Nareszcie wiosna ! kuchnia mi odmarzła , w końcu mogę zjeść obiad
Na obiad flaczki z boczniaka , wekowany w solance w grudniu 2016 roku , są rewelacyjnie , no po prostu niebo w gębie
Warto było je przetrzymać cały rok
Na obiad flaczki z boczniaka , wekowany w solance w grudniu 2016 roku , są rewelacyjnie , no po prostu niebo w gębie
Warto było je przetrzymać cały rok
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1921
- Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
- Imię: Henryk
- Ulubione grzyby: borowik
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 1585 razy
- Pochwalony: 1778 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Szybki obiadek , na leniwca boczuś duszony z bluszczykiem kurdybankiem i do tego dzisiaj skoszone gęśnice majowe z cebulką .
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1921
- Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
- Imię: Henryk
- Ulubione grzyby: borowik
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 1585 razy
- Pochwalony: 1778 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
Płomiennice zimowe z warzywami i dwa jaja sadzone dla równowagi
Jak zwykle nie było czasu by skupić się nad jakością fotki , żarcie stygło
Jak zwykle nie było czasu by skupić się nad jakością fotki , żarcie stygło
-
- Moderator
- Posty: 2310
- Rejestracja: niedziela, 6 kwietnia 2008, 17:36
- Imię: Mirosław
- Ulubione grzyby: opieńka prawdziwek podgrzybek
- Lokalizacja: wodzisław śląski
- Pochwalił: 76 razy
- Pochwalony: 598 razy
Co dziś na obiad
A to nie jest link reklamowy?Lula61 pisze:QR_BBPOST A może coś z kuchni hiszpańskiej:)
https://,,,
Ciekawość to pierwszy stopień do znalezienia grzyba.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Co dziś na obiad
to był ale już go nie ma... jeszcze raz i szczęśliwej drogo już czas...Włóczykij pisze:QR_BBPOST A to nie jest link reklamowy?
Dzięki
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Zarodnik
- Posty: 3
- Rejestracja: środa, 28 listopada 2018, 21:54
- Imię: Tadek
- Ulubione grzyby: maślaki
- Pochwalony: 1 raz
Co dziś na obiad
U mnie dziś na obiad schabowe i kluski
Obecna chwila jest wszystkim, co kiedykolwiek będziesz miał.