Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?


Autor tematu
Sylus
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek, 21 września 2020, 15:19
Pochwalony: 1 raz

Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?

Post autor: Sylus » poniedziałek, 21 września 2020, 15:28

Pasztety grzybowe

1 szklanka posiekanych grzybów (lubię je szatkować tarką do sera)

1/4 C posiekanej cebuli

1 jajko

2 łyżki mąki

2 lub 3 łyżki sera (w zależności od preferencji)

Sól / pieprz / inne przyprawy, które lubisz

Wszystko wymieszać, uformować w placki i smażyć na średnim ogniu, aż się zrumienią.



sondrajean
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 1
Rejestracja: sobota, 25 marca 2023, 16:03
Imię: Sondra

Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?

Post autor: sondrajean » sobota, 25 marca 2023, 16:06

Dzięki za Twój przepis. Do mojego codziennego jadłospisu dołączyło kolejne danie z grzybami.


cuphead



spottedecho
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 1
Rejestracja: środa, 12 kwietnia 2023, 04:36
Imię: Jared Miller
Ulubione grzyby: Oyster

Post autor: spottedecho » środa, 12 kwietnia 2023, 04:41

Sylus pisze:
poniedziałek, 21 września 2020, 15:28
Pasztety grzybowe

1 szklanka posiekanych grzybów (lubię je szatkować tarką do sera)

1/4 C posiekanej cebuli

1 jajko

2 łyżki mąki

2 lub 3 łyżki sera (w zależności od preferencji)

Sól / pieprz / inne przyprawy, które lubisz

Wszystko wymieszać, uformować w placki i smażyć na średnim ogniu, aż się zrumienią.the backrooms
Świetnie komponuje się z potrawami z grzybów. Dowiedziałem się wielu dobrych rzeczy w tym temacie



Borowianka
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 1
Rejestracja: niedziela, 16 kwietnia 2023, 23:44
Imię: Natalia
Ulubione grzyby: Kurka, Opieńka

Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?

Post autor: Borowianka » niedziela, 16 kwietnia 2023, 23:50

Ja i moi znajomi uwielbiają:
Składniki:

- 500 g świeżych lub mrożonych grzybów (np. borowików, podgrzybków, kurkow)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- sól, pieprz, majeranek do smaku
- 4 porcje makaronu (np. tagliatelle, penne, fusilli)
- natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania: https://piosenki-religijne.pl/

1. Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
2. W dużym garnku rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać grzyby i smażyć na średnim ogniu przez około 15 minut, aż zmiękną i odparuje z nich nadmiar wody.
3. Posypać mąką i wymieszać. Stopniowo wlewać bulion, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
4. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do dużego naczynia.
5. Polać sos z grzybami i delikatnie wymieszać. Posypać natką pietruszki i podawać na gorąco lub na ciepło.



dumbolines
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 1
Rejestracja: środa, 20 września 2023, 09:39
Imię: dumbolines
Ulubione grzyby: Kurki

Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?

Post autor: dumbolines » środa, 20 września 2023, 09:44

Uwielbiam dania z grzybami, w ten weekend spróbuję tego nowego dania. Naprawdę atrakcyjne.



UshaDestination
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 1
Rejestracja: sobota, 23 września 2023, 08:00
Imię: UshaDestinations
Ulubione grzyby: White Button Mushroom

Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?

Post autor: UshaDestination » sobota, 23 września 2023, 08:05

Kremowe risotto z grzybami
Klasyczne włoskie danie z ryżem Arborio, pieczarkami, cebulą, czosnkiem, białym winem i bulionem warzywnym. Wykończ go parmezanem i świeżymi ziołami, aby uzyskać kremowy, pocieszający posiłek.


Usha Destinations
India Travel Blog



windsnipe
Zarodnik
Zarodnik
Posty: 2
Rejestracja: czwartek, 28 września 2023, 03:58

Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?

Post autor: windsnipe » czwartek, 28 września 2023, 04:01

Borowianka pisze:
niedziela, 16 kwietnia 2023, 23:50
Ja i moi znajomi uwielbiają:
Składniki:

- 500 g świeżych lub mrożonych grzybów (np. borowików, podgrzybków, kurkow)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- sól, pieprz, majeranek do smaku
- 4 porcje makaronu (np. tagliatelle, penne, fusilli)
- natka pietruszki do dekoracji
geometry dash world
Sposób przygotowania:
1. Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
2. W dużym garnku rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać grzyby i smażyć na średnim ogniu przez około 15 minut, aż zmiękną i odparuje z nich nadmiar wody.
3. Posypać mąką i wymieszać. Stopniowo wlewać bulion, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
4. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do dużego naczynia.
5. Polać sos z grzybami i delikatnie wymieszać. Posypać natką pietruszki i podawać na gorąco lub na ciepło.
Wypróbowałam ten przepis i smakowało wyśmienicie.


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat