Nasze wędzonki
-
- Grzybeczek
- Posty: 120
- Rejestracja: piątek, 10 października 2008, 12:43
- Lokalizacja: Bielsko-B/Kozy
- Pochwalony: 10 razy
Nasze wędzonki
mój tata też juz rozpoczął sezon wędzarniczy, w czwartek wędził
https://nagrzyby.pl/galeria/v/users2/moni/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1896
- Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
- Imię: Michał
- Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 439 razy
- Pochwalony: 694 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Azjaci się nie nim zajadają i uwielbiają sam umamiBukowy pisze:QR_BBPOST Słynny glutaminian sodu występuje naturalnie praktycznie w każdej potrawie. Dodawany "sztucznie" do potraw jest w znikomej ilości (0,2-0,8%)
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 814
- Rejestracja: niedziela, 3 lipca 2016, 19:44
- Imię: Krzysiek
- Ulubione grzyby: jadalne
- Lokalizacja: Düsseldorf /Wielkopolska
- Pochwalił: 321 razy
- Pochwalony: 409 razy
- Kontakt:
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 481
- Rejestracja: czwartek, 25 lipca 2013, 19:27
- Imię: Wojtek
- Ulubione grzyby: Prawdziwki, zielonki
- Lokalizacja: Szczecin
- Pochwalił: 246 razy
- Pochwalony: 255 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Kakadu a gdzie produkt końcowy? Ja kopcę w sobotę. Troszkę dla siebie w tym kiełbasę szynkową i trochę dla kumpla z pracy.
Niech Bóg zmiłuje się nad moimi wrogami, bo ja z pewnością tego nie zrobię
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 481
- Rejestracja: czwartek, 25 lipca 2013, 19:27
- Imię: Wojtek
- Ulubione grzyby: Prawdziwki, zielonki
- Lokalizacja: Szczecin
- Pochwalił: 246 razy
- Pochwalony: 255 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Teraz moje wyroby. Polędwiczki na zimno, reszta sparzona.
Szynkowa w przekroju.
Pierwszy raz robiona według przepisu. Słoność super, konsystencja też, ale osobiście dałbym więcej pieprzu i mielonej kolendry(co na pewno w przyszłości uczynię).
Do tego były jeszcze boczki i schab. Było co robić, ale jaka przyjemna to praca.
Do tego były jeszcze boczki i schab. Było co robić, ale jaka przyjemna to praca.
Niech Bóg zmiłuje się nad moimi wrogami, bo ja z pewnością tego nie zrobię
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1921
- Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
- Imię: Henryk
- Ulubione grzyby: borowik
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 1585 razy
- Pochwalony: 1778 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Bukowy,
Nie dziwię się , że zrezygnowałeś z kolacji ja też bym zrezygnował z kolacji na korzyść nocnego lunatykowania do lodówki
Nie dziwię się , że zrezygnowałeś z kolacji ja też bym zrezygnował z kolacji na korzyść nocnego lunatykowania do lodówki
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 481
- Rejestracja: czwartek, 25 lipca 2013, 19:27
- Imię: Wojtek
- Ulubione grzyby: Prawdziwki, zielonki
- Lokalizacja: Szczecin
- Pochwalił: 246 razy
- Pochwalony: 255 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Na te święta oprócz szynki do święconki dla siebie nie wędziłem. Zrobiłem schab i szynkę dla rodziny. Natomiast dzisiaj na święta robiłem białą (ok. 5kg. ) z przepisu wygrzebanego z internetu z 1969r. Wiem że dzisiaj jest post, ale nie wytrzymałem i spróbowałem. Jest boska w smaku, zdjęcie przez skręceniem.
Niech Bóg zmiłuje się nad moimi wrogami, bo ja z pewnością tego nie zrobię
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 8093
- Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
- Imię: Wojciech
- Ulubione grzyby: Borowiki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 587 razy
- Pochwalony: 2718 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Każdy kto robi własne wyroby, musi próbować, to nie jst konsumpcja, lecz doskonalenie przepisu Piękna kiełbaskaBukowy pisze:QR_BBPOST Wiem że dzisiaj jest post, ale nie wytrzymałem i spróbowałem. Jest boska w smaku, zdjęcie przez skręceniem.
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 481
- Rejestracja: czwartek, 25 lipca 2013, 19:27
- Imię: Wojtek
- Ulubione grzyby: Prawdziwki, zielonki
- Lokalizacja: Szczecin
- Pochwalił: 246 razy
- Pochwalony: 255 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Dawno nic nie kopciłem, więc trochę coś postanowiłem zarzucić. Tym razem wędziłem trzy dni po 5h, bez parzenia na końcu. Wyszedł taki efekt.
Niech Bóg zmiłuje się nad moimi wrogami, bo ja z pewnością tego nie zrobię
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1896
- Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
- Imię: Michał
- Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 439 razy
- Pochwalony: 694 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Świetna sprawa Ja też dawno nic nie robiłem, bo dieta połączona z notorycznym brakiem czasu daje się we znakiBukowy pisze:QR_BBPOST Dawno nic nie kopciłem, więc trochę coś postanowiłem zarzucić.
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 8093
- Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
- Imię: Wojciech
- Ulubione grzyby: Borowiki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 587 razy
- Pochwalony: 2718 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Ja idę na łatwiznę
Znalazłem sobie fajny lasek, z grzybkami jak na łódzkie warunki jest
Po drodze do lasu, mam sklepik z wyrobami własnej robótki, wędzonki z tego sklepu naprawdę mi smakują
Nie jest to to samo, co samemu zrobić, lecz ja nigdy samemu wędlinki nie robiłem
Wędzonka ma wiejski smak, przypomina lata dzieciństwa, podobny do tego co mój dziadek serwował własnej produkcji, później mój tata, i reszta wujostwa robiąca swoje wędzony
Dziadka już nie ma , tata opuścił wieś, wujostwo czasami wędzonki na święta zrobi
Trzeba szukać innych rozwiązań, za które trzeba trochę WIĘCEJ zapłacić.
Dzisiejsze wiejskie kiełbaski, wrzucone na grill + baleron
Znalazłem sobie fajny lasek, z grzybkami jak na łódzkie warunki jest
Po drodze do lasu, mam sklepik z wyrobami własnej robótki, wędzonki z tego sklepu naprawdę mi smakują
Nie jest to to samo, co samemu zrobić, lecz ja nigdy samemu wędlinki nie robiłem
Wędzonka ma wiejski smak, przypomina lata dzieciństwa, podobny do tego co mój dziadek serwował własnej produkcji, później mój tata, i reszta wujostwa robiąca swoje wędzony
Dziadka już nie ma , tata opuścił wieś, wujostwo czasami wędzonki na święta zrobi
Trzeba szukać innych rozwiązań, za które trzeba trochę WIĘCEJ zapłacić.
Dzisiejsze wiejskie kiełbaski, wrzucone na grill + baleron
-
- Gimnazjalista pozyskiwacz
- Posty: 1896
- Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
- Imię: Michał
- Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 439 razy
- Pochwalony: 694 razy
- Kontakt:
Nasze wędzonki
Jak będę znowu robił to Ci coś przygotuję na spróbowanie Ja jedyne czego nie robię, to kiełbasy itp., bo nie chcę mi się bawić w te cudowania z flakami. Co więcej mam źródło w miarę dobrej surowej, którą po swojemu wędzę i parzę i jak na razie wszystkim smakujeWojtas pisze:QR_BBPOST Nie jest to to samo, co samemu zrobić, lecz ja nigdy samemu wędlinki nie robiłem