Widziałam na portalu, świetna

Dodałam na mapce, tylko nie wiem, czy będzie dobrze, bo nie robiłam oddzielnego albumu . Wszystkie lutowe mam w jednym, ale tam są głównie z Lisiej Góry.
PS. Tyle się dobra zmarnowało, zostały zwłoki

Wybacz , ale z nami byłeś dwa razyZenit pisze:Paweł, Czy ja czasami nie byłem kiedyś z Tobą w tym rejonie ? >>> http://nagrzyby.pl/mapa-wystepowania-gr ... sienie=141" onclick="window.open(this.href);return false;
Też mam w jednym worku , dlatego nie daję linki do albumu , ale do relacji w tym wątku. Jak napiszesz post i zatwierdzisz , to u góry pojawi się linkaAgnes pisze:Dodałam na mapce, tylko nie wiem, czy będzie dobrze, bo nie robiłam oddzielnego albumu . Wszystkie lutowe mam w jednym, ale tam są głównie z Lisiej Góry.
Przynajmniej zapamiętałaśAgnes pisze:PS. Tyle się dobra zmarnowało, zostały zwłokiTrup się ścielił gęsto wokół całego olbrzymiego pnia.
Jak dla mnie jak i w większości atlasów to grzyb niejadalny. Nie znam nikogo kto je takie grzyby - jeśli grzyb nie jest trujący to nie znaczy że musi być jedzony...somer pisze:czy Tubaria są jadalne
No właśnie bacznie się mu przyglądałam i też wydawało mi się, że to nie łycznik , bo tyle go ostatnio fotografowałam a ten Pawła zupełnie inaczej wygląda.gonzo pisze: Paweł napisał(a):
łycznik ochrowy
Na innym forum są osoby, które od lat zbierają trąbki i twierdzą, że są smaczne. Ja też czasem je zbieram-szczególnie wtedy, gdy jest mało zimówek.somer pisze:czy Tubaria są jadalnePaweł pisze:Z jadalnych ukazały się trąbki
no i jakie są smaczne ? i jaki mają smak co przypominają ? bo portalowym atłasie jest napisane W smaku słodko-cierpki lekko piekący. ,Anna73 pisze:Ja też czasem je zbieram-szczególnie wtedy, gdy jest mało zimówek.
Nie jadłam potrawy z samych trąbek, tylko jako dodatek do zimówek i uszaków bzowych. Smakowało jak zwykły sos grzybowy, bez ostrego smaku.Zenit pisze:no i jakie są smaczne ? i jaki mają smak co przypominają ? bo portalowym atłasie jest napisane W smaku słodko-cierpki lekko piekący. ,Anna73 pisze:Ja też czasem je zbieram-szczególnie wtedy, gdy jest mało zimówek.
Agnes pisze:wszystkie wydają mi się warte pokazania
Link do galerii: |