DZISIEJSZE SPOTKANIA

Pod koniec spacerku

Jutro bladym świtem po pracy pędzę do lasu obejrzeć sromotnika i czarcie jaja ponownie - zobaczę czy dojrzały... zrobię porządne foty.Darek29 pisze: Francesca http://www.nagrzyby.pl/galeria/d/108074 ... 17-168.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;![]()
A Zenitowi w kwestii "jeść czy nie jeść oto jest pytanie" możesz zaufać.
Jak już kiedyś wspomniałem, ciężko jest trafić te grzyby zdrowe ( w ubiegłym roku udało mi się to tylko raz z kilkoma owocnikami ), a zatem i możliwość eksperymentowania z nimi w kuchni była bardzo ograniczona. Teraz to się ciut zmieniłoAyrr pisze:gonzo, A jak przyrządzasz te grzybki?
Ja tam trzęsaka nie widzę, widzę za to uszakafrancesca pisze:trzęsak listkowaty(?)
PAWEŁ54 pisze:dodane
Aleee, o so Cii chociPAWEŁ54 pisze:gonzo, muchomor cytrynowy to cytrynowy czy odmiana biała
E tam, taki sobieDarek29 pisze:Gonzo, potężny zbiór opieniek
Chwalisz się dopiero po dwóch tygodniach, co by Ci konkurencja po lesie się nie szwendała ? SprytnieDarek29 pisze:Zdjęcia z lasu sosnowego z 3 września
A ktoś to jada?francesca pisze:Swoją drogą.. jak można to zjeść? Jutro bladym świtem po pracy pędzę do lasu obejrzeć sromotnika i czarcie jaja ponownie - zobaczę czy dojrzały... zrobię porządne foty.
gonzo pisze:Chwalisz się dopiero po dwóch tygodniach, co by Ci konkurencja po lesie się nie szwendała ? Sprytnie
Jedzą czarcie jaja i to NA SUROWO!Darek29 pisze:A ktoś to jada?francesca pisze:Swoją drogą.. jak można to zjeść? Jutro bladym świtem po pracy pędzę do lasu obejrzeć sromotnika i czarcie jaja ponownie - zobaczę czy dojrzały... zrobię porządne foty.![]()
Chociaż chwile, coś mi świta że chyba ktoś kiedyś tutaj pisał, że to jadł choć nie pamiętam kto. No to czekamy na zdjęcia z serii kilka dni z życia bezwstydnego grzyba
![]()
Kurcze, mąż twierdził, że to właśnie uszak bzowy, ale uszaki w atlasach są czerwonawe, okrągłokształtne, sprężyste i mają meszek.gonzo pisze: francesca, ładne fotogrzybobranie![]()
Piękny okaz siedzunia Ci się trafił
![]()
Ja tam trzęsaka nie widzę, widzę za to uszakafrancesca pisze:trzęsak listkowaty(?)![]()
Ano z palca sobie nie wyssałemgonzo pisze:Aleee, o so Cii chociPAWEŁ54 pisze:gonzo, muchomor cytrynowy to cytrynowy czy odmiana biała![]()
ja widzę zbiórkę pod ścianąLeszek/S pisze:W szeregu zbiórka![]()
![]()
![]()
Zapraszam na Kujawy, tutaj kurek całe mnóstwo, mi się już nie chce ich zbierać...Bobik pisze: I znowu ANI JEDNEJ KURKI!!! To zaczyna być NAPRAWDĘ irytujące!!! Co się dzieje???
Ja wiem, że istnieje biała odmiana tego muchomoraPAWEŁ54 pisze:Ano z palca sobie nie wyssałem http://nagrzyby.pl/atlas/267" onclick="window.open(this.href);return false; i http://nagrzyby.pl/atlas/4850" onclick="window.open(this.href);return false;
gdzie przeflancować Twoją cytrynkę
I jeszcze wielu innych czynnikówfrancesca pisze:dużo zależy chyba od wieku owocnika, nawodnienia i oświetlenia.
DziękiDZIKI pisze:gonzo, jest na co popatrzeć... Super fotozbiory...
Niezbędna przy rozróżnianiu gołąbków -wąskoblaszkowego i smacznego, na okoDZIKI pisze:Widzę, że linijka się przydaje w lesie do liczenia blaszek na centymetrze...
Link do galerii: |